78-vjeçari bënë vetëvrasje të asistuar, filmohen momentet e fundit të jetës së tij (Video)

2017-05-29 në ora 08:58

John Shields, 78 vjeç, vendosi të bënte vetëvrasje të asistuar dhe kërkoi nga New York Times që të filmonte momentet e tij të fundit me familjarët dhe miqtë.

Ish-prifti katolik me këtë vendim doli kundër Kishës duke zgjedhur momentin dhe metodën se si do të vdiste, shkruan DailyMail, transmeton Gazeta Shneta.

Shileds u diagnostikua me një sëmundje të pashërueshme ‘amiloidozë’, e cila do t’ia humbte aftësinë e përdorimit të gjymtyrëve.

Ndërsa gjendja e tij u përkeqësua, ai u ndje i zhgënjyer dhe i pafuqishëm derisa mësoi se i ka përmbushur kriteret për të kryer vdekje me metodën mjekësore në Kanada.

Shields zgjodhi këtë lloj vdekje sepse nuk donte që sëmundja t’ia humbiste dinjitetin.

New York Times filmoi momentet e fundit të jetës së tij.

Ndarja e vetëdijshme nga gruaja, familjarët dhe miqtë, është mjaft emocionuese.

Shikojeni videon. /Gazeta Shneta/