A janë vezët të shëndetshme për organizmin tonë?

2017-04-16 në ora 10:10

Vezët konsiderohen si të shëndetshme. Ato përmbajnë proteina me cilësi të lartë, domethënë vezët ofrojnë të gjitha nëntë aminoacidet esenciale që nuk mund të ofrohen nga njerëzit. Proteina në vezë mund të ndihmojë në ndërtimin dhe ruajtjen e muskujve.

Vezët janë gjithashtu një nga burimet e pakta të vitaminës D dhe kolinës, e cila mund të ndihmojë në mbrojtjen kundër defekteve të lindjes tek foshnjat. shkruan CNN News, transmeton Gazeta Shneta.

Është e vërtetë se vezët përmbajnë sasi të lartë të kolesterolit dietik, që gjendet në të verdhën e vesë. Për shkak të vetive të saj dietike, vezët e kanë marrë dritën e gjelbër nga Udhëzimeve Ushqimore 2015-2020 të qeverisë në Shtetet e Bashkuara.

Çfarë ka më shumë gjasa të ndikojë shëndetin tuaj pozitivisht është mënyra se si përgatiten ato, si dhe cilat ushqime të tjera i kombinoni me vezë./Gazeta Shneta/