Arsyeja përse në kohërat e mëhershme njerëzit nuk kishin alergji në ushqime, ndërsa tani po

2017-04-19 në ora 16:54

Sipas një studimi të publikuar në vitin 2013 nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, alergjitë ushqimore në mesin e fëmijëve u rritën përafërsisht 50% midis viteve 1997 dhe 2011.

Edhe pse mund të thuhet se alergjia e ushqimit ose testimi i ndjeshmërisë nuk ishin shqetësimi primar në kohërat e mëhershme, tregon Healthy Holistic Living, transmeton Gazeta Shneta.

Sipas ekspertëve, disa nga aryset se përse gjyshërit tanë në kohërat e mëhershme nuk janë prekur nga alergjitë ushqimore janë ngrënia e ushqimeve të freskëta, jo-marrja e medikamenteve të përshkruara nga mjeku, qëndrimi i shpeshtë jashtë dhe mos-praktikimi i dietave të ndryshme të cilat mund të ndikojnë në metabolizmin tonë negativisht./Gazeta Shneta/