Atyre që u del gjumi gjatë natës për të urinuar, kanë këtë problem!

2017-03-26 në ora 16:02

Mjekët në Japoni, kanë sugjeruar që njerëzve që u del gjumi gjatë natës për të shkuar në tualet për të urinuar, kanë probleme me kripën e tepërt që hanë, shkruan BBC, transmeton Gazeta Shneta.

Në një studim i cili është bërë me mbi 300 vullnetarë, ka rezultuar se personat që përdorin shumë kripë, gjatë natës u prishet gjumi për të urinuar.

Ndërkaq, personat që kanë reduktuar kripën, nuk kanë probleme me prishjen e gjumit gjatë orëve të vona.

Pacientët të cilët konsumonin në masë më të madhe kripën, ishin po ata që kishin edhe probleme me gjumin.

Ndërkaq, 98 persona të cilët përdornin kripën pa kontroll, ishin ata që shkojnë në tualet nga disa herë në mbrëmje, e madje edhe gjatë ditës.

Rekomandohet që kripa mos të përdoret shumë.

Të rriturit preferohet të hanë vetëm 6 gramë kripë në ditë.

Fëmijët duhet të hanë shumë më pak, rreth 2 gramë në ditë.

Pas moshës 11 vjeçare, mund të hanë deri në 5 gramë.

Ushqimet që përmbajnë shumë kripë janë, buka dhe drithërat në mëngjes. Proshuta, djathi, çipsat dhe makaronat me salcë. /Gazeta Shneta/