Bebja e lindur para kohe me peshë 500 gramë, operohet në zemër, ja gjendja e saj (Foto)

2017-05-18 në ora 08:09

Një bebe e lindur me më pak se 500 gramë, është foshnja më e vogël që është operuar në zemër ndonjëherë.

Bebja e pa emëruar ende, ka lindur në javën e 28-të në spitalin shtetëror në Udaipur në Indi, shkruan DailyMail, transmeton Gazeta Shneta.

Gjymtyrët, sytë, mushkëritë dhe lëkura e foshnjës ishin ende të pazhvilluara.

An unnamed baby boy is the smallest ever to survive heart surgery, weighing just over 1lb

Bebja kishte probleme me frymëmarrje pasi lindi në një gjendje të njohur si ‘Patent Ductus Arteriosus’ ku dy enët kryesore të gjakut në zemër janë të lidhura.

Megjithatë, në vetëm dy javë mjekët arritën ta kryejnë me sukses një ndërhyrje, pasi ilaçet nuk dhanë sukses. /Gazeta Shneta/

The condition caused him breathing problems and forced him to have surgery despite its risks

As he was to fragile to be moved, doctors (pictured) performed the operation in intensive care