Bëni seks kundër ftohjes dhe gripit, sugjerojnë hulumtuesit

2017-03-24 në ora 11:31

Hulumtuesit kanë gjetur të dhëna të reja që tregojnë se seksi mund të ndihmojë sistemin imunitar.

Para se të filloni e të lavdëroheni se e keni kurën për një ftohje apo grip, është e duhur ta dini se është pak më specifike dhe më e këndshme se një tabletë me vitaminë C.

Padyshim se e gjitha kthehet prapa tek fertiliteti – se si seksi e ndihmon mbetjen shtatzënë përtej “xhamit të fertilitetit”?

Shkencëtarët kanë pyetur dhe kanë gjetur se seksi alteron dhe e ndryshon sistemin tuaj imunitar.

Balanca mes luftës dhe mikpritjes së trupave të huaj është një proces mjaft delikat dhe ka nevojë për disa ndryshime në qelizat e aktivizuara për t’i mposhtur antitrupat.

Teknikisht, për të ndihmuar qelizat T që aktivizojnë qelizat nga trupat e huaj, tipi 1 i sulmon dhe i shkatërron mikrobet, kurse tipi 2 e ndihmon trupin që t’i pranojë spermatozoidët.

Pra, edhe nëse nuk jeni duke provuar të mbetni shtatzënë, duke e ushqyer tipin 1, ju mund ta parandaloni ftohjen ose gripin.

Ekipet kanë gjetur se gratë që janë seksualisht aktive e kanë të rritur numrin e tipit 1 të qelizave T, ndërsa gratë tjera jo.

Shkencëtari udhëheqës Tierney Lorenz  nga Instituti i Kinsejt nga Universiteti i Indianës shpjegon: “Sistemi imutar i grave që janë seksualisht aktive, përgatitet paraprakisht për mundësive e mbetjes shtatzëne.” /Gazeta Shneta/