Kujdes me qumështin për fëmijët

2017-03-24 në ora 11:38

Qumështi i pazier dhe i cili nuk ka qenë i pasterizuar ose homogjenizuar, mund të përmbajë mikrobe të rrezikshme.

Akademia Amerikane e Pediatërve ofron këto rekomandime për prindërit:

Kurrë mos i jepni fëmijëve qumësht të pazier ose produkte qumështi të cilat janë të përbëra nga qumështi i pazier.

Kontrolloni etiketat e produkteve, për t’u siguruar se qumështi që blini ju është i pasterizuar.

Mbani produktet e pasterizuara të qumështit në frigorifer në një temperaturë prej 4 gradë Celsius ose më poshtë.

Hidhni çdo produkt të qumështit, me datë të skaduar.