Blerja e barnave në internet mund t’ua rrezikojë shëndetin

2017-04-17 në ora 15:41

Njerëzit duhet të jenë të kujdesshëm për blerjen e barnave në internet, pasi një hetim zbuloi mashtrime në disa ofrues online, tha Komisioni i Cilësisë së Kujdesit (CQC).

Mbikëqyrësit inspektuan 11 shërbime të barnave në internet, duke i konsideruar disa si potencialisht të rrezikshme për pacientët shkruan BBC News, transmeton Gazeta Shneta.

CQC thotë se do të vizitojë ofruesit dhe do ta mbyllë atë uebfaqe, për shkak të dëmeve që mund të shkaktojnë tek pacientët.

CQC ka publikuar raporte mbi inspektimet urgjente të dy faqeve të internetit: Treated.com, të drejtuara nga HR Healthcare, dhe MD Direct, e cila tregtohet nëpërmjet Assetchemist.co.uk.

“Disa nga këto faqe përshkruan ilaçe pa leje dhe, madje edhe më shqetësuese, ilaçe për diabetin, sëmundjen e Parkinsonit, sëmundjet e zemrës dhe litium për çrregullime bipolare.” potencuan ata./Gazeta Shneta.