Paralajmërimi i nënës: Gripi im ishte diçka shumë më e rëndë!

2017-04-17 në ora 15:28

Rebekka Murray, një 24-vjeçare nga Mackay në Queensland, ishte e frikësuar tejmase, pasi u ul në zyrën e specialistit, duke pritur të zbulojë rezultatet e ultrazërit të saj të fundit.

Mamaja e re kishte kaluar nëpër dy shtatzëni krejtësisht të pakomplikuara dhe ajo nuk kishte arsye të mendonte se e treta e saj do të rezultonte ndryshe shkruan Kidspot, transmeton Gazeta Shneta.

Por në skanimin e saj 20 javësh, doktori i saj pa një vend të ndritshëm në zorrën e foshnjës së saj. Ishte shqetësuese, por jo domosdoshmërisht shkak për alarm. Ata vendosën të skanonin sërish pas 24 javëve.

“Skanimi i dytë ishte më i keq,” kujton Rebekka. “Zorra e tij ende ekspozonte ndritshmëri dhe femurët e tij ishin shumë të shkurtër”.

Asaj iu dhanë teste të gjakut, ndërsa asaj dhe bashkëshorti i saj Reid, iu referua një specialist i cili mund të interpretonte skanimet dhe testet, si  dhe t’iu ndihmonte atyre të kuptonin se çfarë mund të ndodhte me fëmijën e tyre.

“Ai më pyeti nëse isha i sëmurë dhe mendova për këtë dhe i thashë atij, po, unë kisha grip në fillim të tremujorit të dytë,” tha Rebekka. Ajo kujtoi se ajo ishte ndjerë keq dhe se ajo kishte dhimbje, temperaturë dhe kishte vjellë disa herë.

Testi i gjakut i Rebekës tregoi se sëmundja që kishte kontraktuar më herët gjatë shtatëzanisë ishte në të vërtetë Cytomegalovirus (CMV), një virus shumë i zakonshëm tek njerëzit.