Brenda spitalit në Indi ku jetojnë 80 gra me probleme të shëndetit mendor (Foto)

2017-02-23 në ora 07:06

Në një spital në Delhi të Indisë jetojnë 80 gra të sëmura mendërisht.

Fotografja Cheena Kapoor shpenzoi muaj të tërë duke dokumentuar gratë, shkruan BBC, transmeton Gazeta Shneta.

“Sëmundja mendore nuk është problemi i vetëm që këto gra luftojnë. Ato kanë probleme të mëdha edhe me stigmën dhe mospranimin e shoqërisë dhe diskriminimin që u bëhet”, ka deklaruar ajo.

Vaishnavi

“Reparti i meshkujve presin që bijtë e tyre të vijnë t’i marrin dhe t’i kthejnë në shtëpi, derisa vajzat janë harruar fare”.

Vaishnavi kujton ditën kur ishte duke ndihmuar babanë e saj në një fshat në rajonin Garhëal në moshën 6-vjeçare.

Ajo thotë se ishte hutuar  dhe nuk mundi ta gjejë më babanë e saj. Disa orë më vonë, policia e kishte sjellë në këtë vend ku është sot e 22 vite më parë.

Bhavna

Spitali ka dështuar ta gjejë babanë e saj, pavarësisht disa përpjekjeve. /Gazeta Shneta/

Kunti

Lali

Razia

Vimal