Çfarë i bën më të veçantë fëmijët që kanë kafshë shtëpiake?

2017-04-16 në ora 10:19

Një qen mund ta mbrojë fëmijën tuaj nga ankthi i fëmijërisë, sipas hulumtimit të botuar nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Qentë kishin qenë të lidhur ngushtë me përfitimet shëndetësore për të rriturit, sipas një studimi të bërë nga Shërbimi Shëndetësor Publik i SHBA (USPHS) shkruan Medical News Today, transmeton Gazeta Shneta.

Fëmijët e moshave 7-8 vjeç kanë klasifikuar më lartë kafshët se njerëzit, duke iu ofruar atyre rehati dhe vetëbesim, dhe si të besueshmëri.

Në mesin e 58% të fëmijëve me një qen në shtëpi, 12% testuan pozitivisht në një provë për ankthin, krahasuar me 21% të fëmijëve që nuk kishin një kafshë shtëpiake./Gazeta Shneta/