Çfarë janë infeksionet urinare dhe cilat janë simptomat e tyre

2019-07-23 në ora 07:53

Sëmundjet që mund të prekin çdo pjesë të aparatit urinar: veshkën, fshikëzën e urinës, uretrin, janë infeksione. Shumica e këtyre infeksioneve prekin pjesën e poshtme të traktit urinar, fshikëzën dhe uretren.

Infeksionet e fshikëzës urinare janë më të shpeshta se infeksionet e veshkave. Ato ndodhin kur mikrobet nga uretra kalojnë në fshikëzën urinare. Ndërkohë që infeksionet e veshkave ndodhin kur mikrobet kalojnë deri në veshka.

Femrat janë më të rrezikuara për shfaqjen dhe zhvillimin e një infeksioni urinar në krahasim me meshkujt. Infeksionet që prekin fshikëzën ose uretrën përcjellen me dhimbje dhe bëzdisje. Shpesh me pasoja serioze kur ky infeksion përhapet në pjesën e sipërme të traktit urinar deri në veshkë.

Shenjat për infeksionet e traktit urinar janë:

– Dëshirë e fortë dhe e vazhdueshme për të urinuar – Ndjenjë djegie gjatë urinimit – Urinimi i shpeshtë dhe në sasi të vogla.

– Urinë me pamje të turbulltë – Urinë me erë të rëndë dhe të fortë – Dhimbje në pelvik.

Nëse keni këto simptoma atëherë rekomandohet që të drejtoheni për konsultë te mjeku specialist për t’i kryer testet e nevojshme laboratorike.

Disa këshilla gjatë infeksionit: Duhet të konsumoni shumë ujë sepse uji ndihmon për të holluar urinën dhe për ta bërë më pak acide. Duhet të shmangni pijet që mudn të irritojnë fshikëzën: kafe, alkool, dhe pije të buta që përmbajnë lëngje, agrume ose kafeinë derisa infeksioni të kalojë.

Për çdo shqetësim tuajin mund të vizitoni ose kontaktoni klinikën “European Clinic” dhe laboratorin “European Lab”.

Artikull i sponsorizuar