Çfarë ndikimi mund të ketë dushi i ftohtë në organizmin tuaj?

2017-04-16 në ora 18:02

Kërkimet për “dushe të ftohta” kanë arritur deri në 75% në Pinterest, sipas platformës sociale. Përkrahësit pretendojnë se ritmet e nxitjes së dridhjes ndihmojnë në rritjen e metabolizmit, rritin disponimin dhe madje ju çojnë drejt një lëkure dhe flokëve të shëndetshëm.

Uji i ftohtë fillimisht do të ndihmojë në ngushtimin e enëve të gjakut në lëkurën tuaj për të shtrënguar përkohësisht poret dhe për të ulur skuqjet. Për më tepër, temperaturat e ftohta nxisin qarkullimin e gjakut shkruan Health, transmeton Gazeta Shneta.

Një dush i ftohtë është thënë gjithashtu për të ndihmuar në rritjen e humorit, por dëshmitë për këtë janë të pakta.

Një studim i vitit 2007 i botuar në Hipotezat Mjekësore zbuloi se dushet e ftohta 2-3 minutëshe mund të ndihmojnë në lehtësimin e simptomave depresive, por studiuesit thanë se duhen bërë më shumë studime për të pasur diçka definitive rreth kësaj çështjeje.

Për t’i arritur këto përfitime, nuk ju duhet të laheni më shumë kohë 10 sekonda me ujë të ftohtë./Gazeta Shneta/