Çfarë ndikimi ka të ushqyerit me gji tek ju?

2017-04-16 në ora 18:00

Ekzistojnë prova bindëse se ushqyerja me gji redukton e kancerit të gjirit, si dhe ka prova në rritje se ushqyerja me gji është e rëndësishme për shëndetin kardiovaskular të nënës.

Këshilli Kombëtar i Shëndetit dhe Mjekësisë Australiane i konsideron provat nga studimet e mëdha të ardhshme të kohortës si dëshmi bindëse. Një studim i vitit 2015 mbi 9,000 gra u krye në Kinë.

Ai tregoi se gratë që nuk kishin ushqyer me gji ishin 18% më shumë gjasa për të zhvilluar presionin e lartë të gjakut sesa gratë që ushqenin me gji shkruan Bellybelly, transmeton Gazeta Shneta.

Pikat e forta të këtij studimi ishin se ata mblodhën të dhëna në mënyrë prospektive, jo retrospektivisht dhe përfaqësueset ishin gra në mbipeshë dhe  që nënkupton se ishin në rrezikun më të lartë të presionit të lartë të gjakut në shtatzëni.

Dobësitë e studimit ishin: numri i vogël i pjesëmarrësve, mungesa e ndjekjes afatgjatë dhe fakti që rezultatet nuk mund të përgjithësohen tek gratë që nuk janë në mbipeshë./Gazeta Shneta/