Çfarë ndikimi mund të ketë seksi në shëndetin tuaj?

2017-04-18 në ora 16:30

Në eksplorimin se si ndikon seksi në mendje dhe trup, lista e përfitimeve të mundshme duket të jetë e pafundme.

Përveç riprodhimit, kënaqësisë dhe intimitetit, seksi duket se ka një ndikim pozitiv në shumë fusha të jetës, duke përfshirë punën, performancën fizike dhe njohëse, martesën dhe lumturinë në vitet tona të vjetra shkruan Medical News Today, transmeton Gazeta Shneta.

Seksi mund të ketë gjithashtu një efekt pozitiv në disa organe dhe kushte, si dhe mund të ketë efekt parandalues në disa sëmundje.

Seksi mund të luajë një rol themelor në ruajtjen e lumturisë gjatë martesës, sipas hulumtimit të botuar në Shkencën Psikologjike. Partnerët thuhet të përjetojnë një “pas-iluzion” seksual që zgjat deri në 48 orë pas marrëdhënieve seksuale. Kjo dukuri shoqërohet me nivele më të larta të kënaqësisë së marrëdhënieve afatgjata.

Seksi konsiderohet gjithashtu një formë e rëndësishme ushtrimi. Seksi djeg rreth 85 kalori, ose 3.6 kalori në minutë./Gazeta Shneta/