Përse disa njerëz janë të motivuar të ushtrojnë më shumë se të tjerët?

2017-04-18 në ora 16:24

Hulumtimi i ri pyet pse njerëzit, së bashku me gjitarët e tjerë, angazhohen në aktivitet fizik. Studimi gjen një lloj të ri të qelizave të trurit që përfundimisht mund të shpjegojë pse disa prej nesh janë më të motivuar për të ushtruar se të tjerët.

Hulumtimet e reja përdorën teknologjinë më të fundit për të eksploruar çfarë shkakton nxit aktivitetin fizik në gjitarë dhe kështu, ata gjetën një lloj të ri të qelizave të trurit që shkakton lëvizjen vullnetare kur aktivizohet shkruan Medical News Today, transmeton Gazeta Shneta.

Studimi u krye nga studiuesit në Kolegjin e  Londrës, të cilët u drejtuan nga Prof. Denis Burdakov nga Qendra për neurobiologji zhvillimore në Institutin e Psikiatrisë, Psikologjisë dhe Neuroshkencës./Gazeta Shneta/