Çfarë ndodhë me trurin e nënave kur dëgjojnë foshnjat e tyre duke qarë

2019-10-01 në ora 19:00

Hulumtimi i ri shqyrton atë që ndodh në trurin e nënave kur dëgjojnë të vegjëlit e tyre teksa qajnë.

Gjetjet mund të ndihmojnë në identifikimin e sjelljes së pamjaftueshme të kujdesit për foshnjën.

Marrja dhe mbajtja e një foshnje që sapo fillon të qajë duhet të jetë një përgjigje universale për nënat, e mbështetur nga dëshmitë neurologjike, transmeton Gazeta Shneta.

Një ekip i udhëhequr nga kërkuesit në Institutin Kombëtar të Shëndetit të Fëmijëve dhe Zhvillimit Njerëzor, filluan të eksplorojnë modelet e trurit të përfshira në përgjigjet e nënës ndaj tingujve të foshnjës kur qanë.

Në momentin kur foshnja qanë atëherë nënës i aktivizohet një pjesë frontale e trurit në mënyrë që të reagojë direkt nga thirrjet  e foshnjës./Gazeta Shneta/