Çfarë thonë shkencëtarët holandezë për depresionin?

2017-04-13 në ora 09:37

Shkencëtarët holandez në bazë të një studimi kanë gjetur se një gjen është i lidhur me depresionin të cilën hulumtuesit shpresojnë se do t’a hedhin dritë mbi gjendjen pak të kuptuar.

Studimi është bërë në një grup prej gati 2.000 njerëzish, të cilët gjendeshin në një fshat të izoluar në jug-perëndim të Holandës shkruan The Independent, transmeton gazetashneta.

Ekipi në qendrën mjekësore të Universitetit Erasmus në Holandë dhe Akademisë së Shkencave të Rusisë në Novosibirsk gjetën se gjeni NKPD1 rrezikon në 4% personat të cilët e posedojnë pikërisht këtë gjen të bien në depresion.

“Ne jemi të parët që tregojmë një lidhje të mundshme gjenetike në këtë drejtim.”, tha Dr. Najaf Amin i Qendrës Mjekësore të Universitetit Erasmus./Gazeta Shneta/