Dallimi midis ftohjes dhe gripit, mundësitë e trajtimit dhe parandalimi i tyre

2018-01-16 në ora 19:55

Qendra Spitalore Universitare e Tiranës përmes një fotografie kanë bërë dallimin në mes ftohjes dhe gripit, dy  gjendje shëndetësore mjaft të ngjashme.

Këto dy gjendje shëndetësore megjithëse për kah simptomat janë të ngjashme, ato dallojnë nga disa faktorë, si: temperatura, dhimbja e kokës, jetëgjatësia etj., shkruan Gazeta Shneta.

Krahas dallueshmërisë së ftohjes dhe gripit, QSUT ka paraqitur në figurë edhe mundësitë e trajtimit dhe parandalimin, duke bërë apel që të lahen sa më shpesh duart dhe të mos preken me dorë organet e ndjeshme, si: sytë, hunda dhe goja.

Ndiqeni fotografinë udhëzuese./Gazeta Shneta/