Dietologët shuajnë kureshtjen: Ja arsyeja përse femrat bëhen të varura nga çokollata gjatë menstuacioneve

2018-01-16 në ora 19:28

Gjatë ditëve të menstruacioneve femrat kanë një lloj oreksi të pashpjegueshëm dhe kjo më së shumti me ëmbëlsirat. Kur femrat vuajnë dhimbjet e tmerrshme të barkut, e vetmja gjë për të cilën mendojnë është një copë çokollate me sa më shumë kalori. Por pse ndodh e gjitha kjo?

Ndërsa progresteroni dhe niveli i estrogjenit tuaj bien në fillim të periodave tuaja, kjo ju bën të jeni edhe më të uritura.

Sipas The Independent, reduktimi i këtyre hormoneve, bën që trupi juaj të kërkojë më tepër gjëra të ëmbla, në mënyrë që të balanconi hormonet në trup. Kështu është mëse normale dëshira e vazhdueshme për ëmbëlsira, dhe jo nuk po bëni asnjë mëkat./Opinion/