Dy motrat shqiptare dhe një histori prekëse

2017-04-25 në ora 11:21

Një histori që flet shumë për karakterin dhe moralin

Këto dy motra të varfra kishin ecur 40 kilometra nga një fshat malor për të arritur në Tiranë. Vajza në të majtë vuante nga një infeksion i rëndë në sy dhe, për të shpëtuar nga verbimi i plotë, kishte nevojë për një ilaç që shpërndahej nga farmacia e Kryqit të Kuq Amerikan në Tiranë.

Motrat kishin sjellë me vete dy pula dhe gjashtë vezë për t’ia dhënë mjekut amerikan. Kur iu tha se ilaçi ishte falas, ato refuzuan dhe nuk donin të largoheshin pa lënë pulat dhe vezët që kishin sjellë. Një histori që flet shumë për karakterin dhe moralin.

Këtë histori e ka shpërndarë gazetari Ilir Ikonomi në Facebook ndërsa e ka huazuar nga Biblioteka e Kongresit, Uashington 1920.