A është e nevojshme që bebet të bartin maskë për fytyrë përgjatë pandemisë

2020-04-08 në ora 16:51

Tanimë kur dihet se jemi në një kohë të pandemisë, shqetësimi i prindërve me fëmijët e vegjël ka qenë përherë si të mbrojnë ata nga virusi i fundit.

Shtrohet pyetja, a janë maskat kirurgjikale të duhura për bebet?

Doktor Faith Buenaventura, specialist pediatrik, thotë se ka një numër problemesh që lidhen me vendosjen e maskave N95 ose respiratorëve të grimcave tek bebet shkruan SmartParenting transmeton Gazeta Shneta.

“Së pari, nuk ka të ngjarë që ka maska ​​të cilat i përdorim, t’u përshtaten mirë në fytyrën e një bebe ose dhe një foshnje krejt të vogël.

Përshtatja e dobët mohon funksionin mbrojtës të një maskë të veshur siç duhet”.

“Së dyti, frymëmarrja përmes maskës është më e vështirë sesa frymëmarrja në ajër të hapur, e cila mund të paraqesë probleme për bebet”.

“Së treti, nuk ka gjasa që maskat të qëndrojë në vend pasi ata vazhdimisht do të përpiqen ta heqin atë.”

Mjeku pranon që maska ​​N95 japin mbrojtjen më të mirë, por nuk është plotësisht e nevojshme për përdorim publik.

Dr Buenaventura thotë se maska ​​kirurgjikale është më shumë për njerëzit që kanë simptoma të frymëmarrjes.

“Ata duhet të jenë mjaft të ndjeshëm për të veshur një maskë në publik nëse kolliten ose teshtijnë”, përfundoi Dr. Buenaventura. /Gazeta Shneta/