Forma e thonjëve të këmbës tregon këtë detaj të rëndësishëm për shëndetin tuaj

2018-02-08 në ora 22:11

Thonjtë e këmbës janë shpeshherë të nënvlerësuara sepse shumë prej ‘’ekspertëve’’ nuk dinë t’u japin një shpjegim për trajtimin e tyre.

Mirëpo, pikërisht ata mund të na tregojnë për gjendjen shëndetësore.

Një ndryshim i pamjes së tyre, në shumicën e rasteve, fsheh një patologji që mund të shfaqet shumë më vonë. Mësoni të njihni sinjalet dhe të merrni masat paraprakisht!

Zverdhja e thonjëve të këmbës

Kjo mund të shkaktohet nga përdorimi I manikyrëve të skaduar por mudn të jetë edhe shenjë e problemeve kardiake të aparatit të frymëmarrjes apo të sistemit linfatik.

Të tjera forma të zverdhjes mund të fshehin forma të diabetit apo dobësim të funksioneve të mëlçisë.

Thonj të petëzuar

Kjo gjë u ndodh përgjithësisht njerëzve në moshë dhe mund të bëhet fjalë për përdorimin e shapkave o këpucëve të gabuara. Nga ana tjetër mund të jetë edhe shenjë e qarkullimit të keq të gjakut.

Thonj të vijëzuar

Në këtë rast problemi mund të jetë i veshkave apo nivelit të ulët të hekurit. Nëse vizat janë vertikale, problemi është i lidhur me ekzemat.

Zbardhja e thonjve

Është shenjë anemie, por mund të jetë edhe sinjali i një problemi kardiak.

Thonjtë që këputen

Nëse thonjtë e këmbëve këputen do të thotë që e keni tepruar me përdorimin e barnave ose keni probleme me tiroidet./Living/