Ftohjet dhe alergjitë sezonale tek bebet dhe fëmijët

2018-04-15 në ora 15:47

Hunda që rrjedh, kollë e zymtë dhe asgjë nuk mund të ndalni nga fërkimi i syve që janë plot ujë dhe syve të kuq.

Në vend të ftohtit, një bebe mund të vuajë edhe nga alergjitë, të njohura edhe rinitit alergjik sezonal.

A mund të kenë bebet alergji sezonale?

Alergjitë ndaj substancave të thithura janë të rralla në mesin e foshnjave në vitin e tyre të parë të jetës.

Fëmijët kanë shumë më shumë gjasa që të përjetojnë alergji ndaj ushqimeve dhe ekzemës, veçanërisht nëse keni ndonjë histori të alergjive, astmës dhe etheve.

Kur lindin alergjitë sezonale tek foshnjat?

Sipas Akademisë Amerikane të Pediatrisë, simptomat sezonale të rinitit mund të shfaqen tek fëmijët deri në moshën 2 vjeçare, transmeton Gazeta Shneta.

Si mund të dalloni ftohjet prej alergjive?

Ftohjet dhe alergjitë janë shumë të vështira për t’u ndarë: të dyja shkaktojnë rrjedhje të hundëve, teshtitje, kollitje, sytë e holluar me ujë dhe dhimbje koke.

Sidoqoftë, nëse hunda rrjedh dhe kollitja zgjatet për më shumë se dy javë, kontrolloni foshnjën tek mjeku sepse mund të ketë ndonjë alergji.

Cilat ilaçe janë të sigurta për bebet dhe fëmijët e vegjël?

Mjeku juaj mund të rekomandojë antihistaminë ose të përshkruajë kortikosteroidë. Mund të jepen gjithashtu edhe injeksione ndaj alergjive, por kjo praktikohet tek foshnjat që janë më të mëdha./Gazeta Shneta/