Hidhni paratë?! Kartëmonedhat mund ta rrezikojnë shëndetin

2017-04-04 në ora 16:21

Mendohet se kartëmonedhat e prodhuara nga pambuku, në disa vende të botës fshehin disa sëmundje.

Pjesa më e madhe e tyre supozohet të vijnë nga kalimi i kartëmonedhës dorë më dorë nga njerëz të ndryshëm, shkruan Telegraph.co.uk, transmeton Gazeta Shneta.

Madje në SHBA e Britani të Madhe, është përfolur mjaft se në kartëmonedha janë gjetur gjurmë të kokainës dhe drogave të tjera.

Një ekspert nga Universiteti i Shkencave Biologjike në Aston, thotë se në kartëmonedha qëndrojnë dhjetëra baktere, por që nuk paraqesin ndonjë shqetësim për shëndetin.

Megjithatë, rreziku do të ishte nëse sistemi imunitar i njeriut nuk mund t’i përballojë ato. /Gazeta Shneta/