Higjiena e gojës, ja çfarë duhet t’i mësoni fëmijët

2017-04-28 në ora 12:08

Duke i kushtuar vëmendje higjienës së gojës, para së gjithash të dhëmbëve dhe mishit të dhëmbëve, ju jo vetëm që do të keni një buzëqeshje të bukur, por edhe një shëndet të përgjithshëm shumë më të mirë.

Në fakt, trupi i shëndoshë dhe dhëmbët e shëndoshë nuk shkojnë pa njëri-tjetrin.

Kurrë nuk është vonë që të filloni t’i mësoni fëmijët se sa e rëndësishme është higjiena e dhëmbëve dhe e gojës në përgjithësi.

Higjiena e gojës rritë vetëbesimin. Dhëmbët e prishur dhe mishi i sëmurë i dhëmbëve, përpos që paraqesin problem shëndetësor, janë edhe një siklet i madh estetik, që ndikojnë në uljen e vetëbesimit.

Me siguri se kur ke erë të keqe nga goja, të tjerët do të ikin nga ti dhe, në këtë mënyrë, do të ndihesh i izoluar dhe i lënë anash.

Higjiena orale – efikase kundër sëmundjeve të zemrës

Mendohet se inflamacionet kronike, të shkaktuara nga inflamacioni i mishit të dhëmbëve, mund të çojnë deri te sëmundjet kardiovaskulare, ku përfshihen edhe sëmundjet e zemrës, të rrezikshme për jetë.

Higjiena e gojës për një memorie të mirë.

Të rriturit që kanë mish të inflamuar të dhëmbëve,ku shfaqet edhe gjakderdhja, sipas studimeve, kanë edhe një memorie më të keqe, gjë që është parë në testet e ndryshme të memories.Pra, brushën në dorë dhe lani dhëmbët pas çdo shujte.