Ja çfarë ndodh nëse bebi juaj gëlltitë qime

2018-02-12 në ora 11:02

Foshnjat dhe aksidentet e çuditshme kanë tendencë të shkojnë krah për krah. Ne u kërkojmë mjekëve të lartë se çfarë duhet të bëni nëse bizele juaj e ëmbël merr në një bela, shkruan Parents transmeton Gazeta Shneta.

Flokët përbëhen nga një proteinë e mbushur e quajtur keratin. Njerëzit nuk janë në gjendje të prishin keratinin, sepse për ta bërë këtë, duhet të trajtohet me kushte shumë acidike dhe alkalike në një temperaturë mbi 100 shkallë celsius për një kohëzgjatje të gjatë.

Megjithatë, në sistemin e tretjes së bebit nuk ekzistojnë kushte të tilla. Pra, sasi të vogla të flokëve do të kalonin vetëm përmes trupit tuaj, së bashku me gjithçka tjetër që nuk mund të tretet.

Pra, a janë qimet një rrezik për shëndetin? Jo në të vërtetë. Për të qenë i sigurt, nëse shihni një fije floku në ushqimin tuaj, largojeni.

Gëlltitja e një vëllimi të madh të flokëve gjatë një periudhe të gjatë kohore mund të çojë në formimin e një stomaku të fortë, të dendur, të quajtur trichobezoars, në stomakun e bebit tuaj, i cili mund të shkaktojë dhimbje të rënda abdominale dhe simptoma të tjera.

Epo, në supën tuaj, ka vetëm një fije floku të vetme. Është e mundur që bakteret që largohen, të cilat mund të shqetësojnë stomakun dhe të shkaktojnë diarre, mund të përpiqen të ngasin një udhëtim në një fije floku.

Megjithëse ka pak gjasa, një sasi e vogël e baktereve të mbetura në një fije floku do të jepte patjetër probleme gastrointestinale. Por deri më tani, FDA nuk ka marrë asnjë raport për fëmijët që sëmuren nga gëlltitja e flokëve të gjetur në ushqim. / Gazeta Shneta