Ja çka duhet të keni shumë kujdes nëse jeni shtatzënë e shkoni në plazh

2017-03-29 në ora 17:48

Edhe shtatzënat mund ta shijojnë plazhin, mjafton të ndiqni disa rregulla për të shijuar plazhin në siguri të plotë. Këto janë rregullat që gratë shtatzëna duhet të ndjekin në plazh:

Siguria në plazh:

Ndalohet ekspozimi në diell, në orët më të nxehta të ditës

-Përdorni një mbrojtje totale, për të evituar shfaqjen e njollave në fytyrë, sepse ato nuk do t’ju ikin më

-Pini shumë ujë, deri në 2 litra në ditë

-Evitoni alkoolin

-Evitoni peshkun e papërpunuar dhe frutat e detit, për shkak se rrezikoni hepatitin

-Bëni shumë not, sepse përmirëson qarkullimin e gjakut te këmbët

-Hani pak po shpesh, duke preferuar perimet dhe frutat, por evitoni frutat me shumë sheqer, si rrushi, bananet, ananasi dhe fiqtë

-Në rast se keni dhimbje koke, lini direkt plazhin sepse mund të jetë faji i diellit

-Bëni kujdes nga ulja e tensionit. Mund t’ju ndodhë edhe kur bëni lëvizje të vogla

-Mos u ulni kurrë në rërë apo shtrat të pazhit pa një peshqir, që duhet të jetë në  mënyrë rigoroze personal, për të evituar infeksionet vaginale.