Ja sa orë në ditë duhet të flejë fëmija juaj në ditët e para pas lindjes

2017-10-27 në ora 07:36

Fëmija i porsalindur mesatarisht fle dikund rreth 16 orë në ditë, por disa kanë nevojë për më pak e të tjerë për më shumë gjumë, kështu thotë doktori David Geller nga BabyCenter, transmeton Gazeta Shneta.

Sipas tij, nuk është e pazakontë që modeli i gjumit të një porsalinduri të ndryshojë nga dita në ditë; ai mund të fle shumë më pak se zakonisht një ditë dhe më pas “të arrijë” duke fjetur më shumë të nesërmen.

Le të flejë fëmija juaj sa më shumë që i pëlqen për sa kohë që zgjohet vetëm për të u ushqyer, dhe po ha mirë dhe mban lagështi së paku tetë pelena në ditë.

Dhe le të fle sa më pak që ai dëshiron për aq kohë sa ai nuk po ndikon negativisht tek ai. Por ndoshta ju do të gjeni se ai fle për një pjesë të madhe të ditës, duke u zgjuar kryesisht për të ushqyer dhe pastaj duke u kthyer përsëri për të fjetur shumë shpejt.

Ky model do të ndryshojë gjatë muajve të parë të tij, pasi gradualisht kalon më shumë kohë zgjuar dhe është më i vëmendshëm. /Gazeta Shneta/