Ja sa shpesh duhet të lahet i porsalinduri në javët e para të jetës

2018-03-15 në ora 21:44

Prindërit kanë dëshirë ta lajnë foshnjën e tyre sa më shpesh. Problemi qëndron aty se bebet nuk kanë nevojë të lagen shpesh. Prindërit gjithmonë janë fiksuar për një ritual para se të shkojnë në shtrat.

Pastaj, bebet nuk janë shumë të pista, sidomos të porsalindurit. Pra, përderisa ata pastrohen dhe fshihen çdo herë me pecetë, atëherë ata në pjesën tjetër të trupit janë zakonisht të pastër.

Fëmijët që lahen çdo ditë nga prindërit e tyre janë më të prirur për të pasur ndonjë irritimë të lëkurës siç është ekzema, transmeton Gazeta Shneta.

Po ashtu mund të rrezikoni foshnjën tuaj nga alergjitë e ndryshme. Për këtë arsye gjatë larjes preferohen të përdoren shamponë që janë të butë për lëkurën e bebes.

Po ashtu, biznese të shumta tentojnë të shesin gjëra të lloj llojshme për foshnja si kremra apo shamponë të markave të ndryshme, por kujdes, mos filloni të shpenzoni shumë në këtë drejtim./Gazeta Shneta/