Ja se si duket një fëmijë që nuk ka ngrënë as një gram sheqer gjatë gjithë jetës

2017-05-23 në ora 10:06

Ka shumë sheqer dhe përbërës të përpunuar në ushqimin tonë ditëve të fundit, që është e vështirë t’i shmangemi madje. Megjithatë, me sasinë e duhur të përkushtimit dhe njohurive, ju mund të hani plotësisht në mënyrë organike – ashtu si fëmija me emrin Grace.

Grace Cooper është një vajzë dy vjeçare e gjysmë e cila kurrë nuk ka ngrënë një gram sheqer të përpunuar gjatë gjithë jetës së saj. Është e mahnitshme që prindërit e saj ishin në gjendje ta mbanin sheqerin e përpunuar larg saj, transmeton Gazeta Shneta.

Për shembull, një studim i kryer nga Reuters deklaroi se gjetën gjurmë të kimikateve potencialisht të rrezikshme në produktet kryesore të shishes së qumështit për foshnje. Ata gjetën shuma gjurmë melamine në shishen e qumështit të foshnjës. Melamina është një komponim kimik i përdorur për të bërë plastikë.

Megjithatë, në Kinë ka pasur shumë foshnje që ishin ose të sëmura ose të vdekura nga shishja e qumështit të foshnjës kimikisht i ndotur. Natyrisht, është gjithmonë më mirë të ushqehet me gji, ç’të themi për ushqimin e foshnjës pas këtyre fazave?


Të gjitha produktet ushqimore të fëmijës në treg këto ditë pretendojnë të jenë organike, të shëndetshme. Por ato janë në fakt e kundërta. Disa ushqime kryesore për fëmijë janë të mbushura me konservues dhe sheqer të përpunuar.

Edhe pse merr pak më shumë kohë dhe është pak më e shtrenjtë,ia vlen që ta merrni Grace Cooper për shembull!/Gazeta Shneta/