Ja se si të kujdeseni për vetën pas një dështimi

2020-10-30 në ora 23:00

Vetëkujdesja e duhur është e rëndësishme për shëndetin fizik dhe mirëqenien mendore pas një aborti.

Kur profesionistët mjekësor kryejnë një abor, kjo është një procedurë e sigurtë që mban pak rreziqe. Megjithatë, gratë duhet të jenë të vetëdijshme se çfarë duhet të presin pas një aborti dhe si të planifikojnë pushimin dhe rimëkëmbjen e tyre.

Sipas një hulumtimi, ka të ngjarë që pothuajse një në 4 gra të moshes për lindje do të kenë abort para moshës 45 vjeçare.

Në ditët menjëherë pas abortit, disa gra ndjehen keq apo të lodhura. Dhimbja nga aborti është e zakonshme dhe mund të ndjehet intensive në kohë .

Gratë duhet të pyesin dikë për një pushim nga klinika dhe pastaj të sigurojnë që ato të marrin pushim për të kënë trupin e tyre të shërohet dhe për të zvogëluar rrezikun e efekteve anësore. Ato duhet të shmangin të bëjnë ndonjë gjë që është emocionalisht ose fizikisht e lodhshme.

Pas një aborti, gratë mund të jenë më të prirura ndaj infeksionit pasi ky proces merr kohë derisa të mbyllet qafa e mitrës. Për të zvogëluar rrezikun e infektimit, gratë duhet të shmangin:

Përdorimin e tamponëve deri në periudhën e ardhshme

Seksin penetrues dhe të mos vendosin asgjë në vaginë për 1-2 javë

Të mos shkojnë në pishina për 1-2 javë./GazetaShneta/