Ja sesi duhet mësuar fëmijët që të vishen vet

2020-02-13 në ora 10:20

Përvetësimi i veshjes ka shumë përfitime jo vetëm për fëmijën tuaj, por edhe për ju.

Është një gjë më pak se ju do të duhet të bëni, veçanërisht pasi fëmija juaj fillon të ndjekë shkollën dhe përpikmëria do të ketë pasojë shkruan parenting.firstcry, transmeton GazetaShneta.

Gjithashtu i jep mundësinë fëmijës tuaj të jetë përgjegjës, ndërsa gjithashtu argëtohet me atë që ka veshur.

Pse duhet t’i mësoni fëmijët tuaj që të vishen vetë?

Si të rritur ne nuk mendojmë dy herë për të veshur veten, është një gjë e ndërlikuar dhe e dobishme për fëmijën tuaj të mësojë. Veshja mund të duket si natyrë e dytë tani për ju, por ka shumë përfitime si:

-Aftësi të shkëlqyera motorike, veçanërisht kur keni të bëni me zinxhirë dhe këpucë

-Aftësi të mëdha motorike, si kur balanconi veten në njërën këmbë për të veshur çorape

-Aftësi njohëse, kur kujtoni renditjen në të cilën rrobat janë veshur dhe durimin për të gjithë procesin

-Shkathtësi gjuhësore, kur mësoni emrat për sende të ndryshme të veshjeve

-Një ndjenjë kohe dhe rasti, kur mësojnë se çfarë lloj veshjesh i përshtatet rastit ose motit./GazetaShneta/