Kruarja vaginale gjatë shtatzënisë – çfarë duhet të dini

2020-02-13 në ora 10:24

Shumica e grave i përjetojnë disa nga simptomat gjatë shtatzënisë, por ndonjëherë, ato gjithashtu mund të pësojnë kruajtje vaginale në një pikë të shtatzënive.

Kruajtja vaginale gjatë shtatzënisë është një gjendje ku lëkura brenda dhe përreth vaginës është e irrituar dhe bëhet kruarje dhe pezmatim shkruan parenting.firstcry , transmeton GazetaShneta.

Kruajtja mund të jetë gjithashtu për shkak të infeksioneve ose një reaksion alergjik ndaj çdo pastruesi, locioni ose sapuni që përdoret gjatë shtatzënisë.

Arsyet më të zakonshme për kruajtje vaginale gjatë shtatzënisë janë përmendur më poshtë.

1) Infeksioni i majave

Zona e legenit përjeton rritje të rrjedhës së gjakut gjatë shtatzënisë dhe kjo shkakton bashkimin e zonës vaginale, duke e bërë atë më të ndjeshëm ndaj infeksioneve. Maja është gjetur normalisht në vaginë në një sasi të vogël. Ndryshimet hormonale gjatë shtatzënisë mund të prishin ekuilibrin e pH-së të vaginës, duke e bërë atë të prekshëm ndaj infeksioneve. Si rezultat, maja mund të shumëfishohet në rajonin e vaginës, duke shkaktuar kruarje të fortë, shkarkime me erë dhe dhimbje.

2) Rritja e shkarkimit vaginal

Ndryshimet hormonale, ndryshimet në nivelet e pH dhe trashja e mureve vaginale gjatë shtatzënisë mund të çojnë në rritjen e shkarkimit të vaginës. Një rritje e shkarkimit vaginal dhe mukusit të qafës së mitrës gjatë shtatzënisë mund të çojë në kruajtje. Nëse shkarkimi është i qartë ose i bardhë dhe jo me erë të keqe, do të thotë që kruajtja është shkaktuar nga hormonet e shtatzënisë.

3) Vaginoza bakteriale

Ky është një shkak shumë i zakonshëm i kruajtjes vaginale gjatë shtatzënisë. Bakteret zakonisht gjenden në vaginë, por nëse ekuilibri midis baktereve ndryshon në vaginë, mund të shkaktojë vaginozë bakteriale gjatë shtatzënisë. Simptomat e vaginozës bakteriale përfshijnë kruajtje, , dhimbje në djegie gjatë urinimit dhe inflamacion./GazetaShneta/