Ja si t’i trajtojmë infeksionet kërpudhore në këmbë

2017-05-05 në ora 06:52

Djegia e këmbëve

Ndjesia e djegies në këmbë është e zakonshme tek diabetikët.

Plagët që nuk shërohen

Ulcera e këmbës që nuk shërohet është një shenjë paralajmëruese kyç për ekzistencën e diabetit. Diabeti mund të ndikojë në ndjeshmërinë e këmbëve, lëvizjen dhe shërimin normal të plagës.

Dhimbje në gishtin e madh

Enjtja është shkaku kryesor për dhimbjen e papritur në gishtin e madh zakonisht kur shoqërohet me skuqje dhe ënjtje. Artriti është gjithashtu një nga fajtorët kryesorë për këtë situatë.

Dhimbje në gishtat e vegjël

Nëse ju dhemb këmba dhe dhembja pasqyrohet në gishta, ndoshta vuani nga neuroma e Morton, një trashje e indeve përreth nervit dhe është e vendosur zakonisht në mes të gishti të tretë dhe të katërt të këmbës.

Kruajtja

Kruajtja e këmbëve mund të jetë rezultat i  atyre që mbajnë veshur atlete, një infeksion kërpudhor shumë i zakonshëm në personat e moshës 20-40 vjeç.

Ngërçi

Ngërçi është tendosje fizike ose lodhje e muskulit që mund të zgjasë disa sekonda.

Thonjtë e verdhë

Thonjtë e verdhë të këmbës mund të na tregojnë shumë për shëndetin tonë. Një infeksion kërpudhor çon shpesh në trashje dhe verdhëzim të thonjve të këmbës./tvklan.al