Qumështi i këtyre buburrecave ka shumë veti shëruese

2017-05-05 në ora 07:00

Plot e plot me proteina, qumështi i buburrecave mund të shndërrohet një ditë në një shtojcë ushqimore të denjë për konsumin njerëzor dhe na shëron nga shumë sëmunjde të pakurueshme.

Në një studim të ri, shkencëtarët kanë zbuluar se një lloj insekti që vjen nga Oqeani Paqësor i ushqen të vegjlit e saj me një formulë e cila është shumë e pasur me proteina, yndyrë dhe sheqer.

“Çdo lëng i nxjerrë nga një buburrec nuk është qumësht i vërtetë”, tha Becky Facer, drejtoreshë e Muzeut të Historisë Natyrore në Atlanta.

Substancat e lëngshme të insekteve marrin formën e kristaleve proteinike në fytin e buburrecave të vegjël./tvklan.al