Këngët e Beyonce dhe ABBA-s gjatë trajnimit për CPR – Reanimimi kardiopulmonar

2017-03-30 në ora 09:36

Për t’i trajnuar mjekët e emergjencës, spitali Presbyterian i Nju Jorkut e ka shpalosur një listë të këngëve për CPR – Reanimim Kadriopulmonar.

Të gjitha këngët kanë nga 100 rrahje/goditje për minutë – tamam për të bërë reanimimin kardiopulmonar, transmeton Gazeta Shneta.

Ndër këngët në listë janë:

“Crazy In Love” nga Beyonce dhe Jay Z.

“Float On” nga Modest Mouse

“Another One Bites the Dust” nga Queen

“Rock Your Body” nga Justin Timberlake

“Who’s That Girl” nga Madonna

“Fast Car” nga Tracy Chapman

“Notorious B.I.G” nga Notorious B.I.G., Lil’ Kim dhe Puff Daddy.

“MMMBop” nga Hanson

“Five to One” nga Doors

“Stayin’ Alive” nga Bee Gees

CNN ka thënë se ata e dinin që muzika e Missy Elliott-it do të shpëntonte jetë në të ardhmen dhe këtë javë spitali në Nju Jork e ka konfirmuar këtë.

Spitali e ka krijuar listën me 40 këngë me artistë si Beyonce e Lynyrd Skynyrd me qëllim që t’i ndihmojnë mjekët që e bëjnë këtë lloj reanimimi.

Cka është e rëndësishme është që numri i rrahjeve apo shtypjeve është 100 për minutë, e këtu lista me këngë hyn në punë.

Me cdo këngë që i ka nga 100 godtije në minutë, cdo reanimim është i udhëzuar për kohën e masazhimit që duhet të bëhët.

Kënga më e aplikueshme është kënga “Stayin’ Alive” nga Bee Gees.

Mirëpo, nëse doni një këngë tjetër, spitali e rekomandon këngën e Shakiras “Hips Don’t Lie” dhe këngën e Barenaked Ladies “One Week”.

Kjo listë e këngëvë është krijuar që të shpëtojë jetë, mirëpo mund të përdoret edhe për mbremjën e maturës.

Pra, pa marrë parasysh a jeni duke e shpëtuar dikë që përjeton arrest kardiak apo thjeshtë doni të kaloni ditën e punës, është koha që t’ia ngritni zërin këngës “Dancing Queen” nga ABBA dhe të pompon zemrën. / Gazeta Shneta /