Keni zbuluar se duart dhe këmbët të bebit tuaj qëndrojnë të ftohta, ja çfarë do të thotë kjo

2021-01-13 në ora 19:26

Si prind, ju mund të hasni në një situatë kur duart dhe këmbët e bebës tuaj janë të ftohta, por ajo nuk ka ethe. Duart dhe këmbët e ftohta nuk janë të padëgjuara tek bebet dhe janë mjaft normale.

I vogla juaj mund të ketë gjymtyrë të ftohtë, madje edhe pa ndonjë sëmundje. Nëse ky është rasti, nuk ka pse të shqetësoheni.

Të porsalindurit shkruan FirstCryParening, ka më shumë të ngjarë të kenë duar dhe këmbë të ftohtë. Ka një shpjegim të thjeshtë për këtë.

Ndërsa sistemi i qarkullimit të foshnjës tuaj përpiqet shumë të përshtatet me botën e jashtme, nxehtësia në trup kthehet në organet jetësore.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KLIKO KËTU.

Kjo zvogëlon nxehtësinë në këmbët dhe duart, duke e bërë atë të duket më e ftohtë se pjesët e tjera të trupit të saj, transmeton Gazeta Shneta.

Ju mund t’i bëni këto gjëra për të rikthyer ngrohtësinë në gjymtyrët e bebës tuaj:

– Mos lejoni që bebi juaj të shtrihet lakuriq; visheni me çorape. Mos e mbështeni atë në një batanije ose mos e bëni atë të vesh triko.

– Përdorni një termometër dhe kontrolloni temperaturën e bebës tuaj.

Kur duhet të shkoni te një doktor?

Nëse bebi juaj ka një temperaturë të lartë dhe shfaq acarim dhe qan vazhdueshme, dërgojeni atë te një pediatër.

Duart dhe këmbët e ftohta nuk janë një shkak shqetësimi, vetem nëse shoqërohen dhe me ethe./Gazeta Shneta/