Kërthiza e bebes, ja disa sugjerime si duhet të veproni

2017-04-12 në ora 10:18

Gjatë dy javëve të para, një prej detyrave tuaja kur e ndërroni pelenën e foshnjës do të jetë të kujdeseni për kordën umbilikale (zgjatimin e kërthizës së tij/saj).

Disa mjekë sugjerojnë ta pastroni me leckë të tharë, derisa të tjerë sugjerojnë të përdorni pambuk me alkool për ta mbajtur atë të tharë dhe për ta dezinfektuar.

Derisa ju e mbani të pastër, do të vëreni se pjesa e zgjatur e kërthizës do të thahet, do të tkurret dhe do të bie.

Derisa ajo duket keq, dhe mund të ketë erë të keqe, ky është një proces i natyrshëm.

Sapo ajo të bie, mund të ketë disa njolla gjaku, që sigurisht do të shërohen brenda disa ditëve.