Këto produkte kozmetike, menjëherë duhet ti largoni nga përdorimi gjatë shtatzënisë!

2017-05-07 në ora 13:05

Normalisht, çdo grua në një ditë normale përdorë produkte kozmetike, me qëllim që lëkura e saj të duket më e bukur.

Mirëpo, sipas një kërkimi të bërë nga faqja FitPregnancy, përdorimi i këtyre produkteve kozmetike, të cilat do t’i cekim në vijim, mund të rrit gjasat e riskut për anomali tek bebja, transmeton Gazeta Shneta.

Andaj parandaloni produktet që përmbajnë këto komponime kimike para se të bëhet tepër vonë:

  • Heksahidrat klorid alumini: Ky komponim gjendet në anti-perspirtant, andaj kontrolloni nëse anti-perspiranti juaj përmban një komponim të tillë.
  • Acidet beta hidroksike: Acidi salicilik, acidi 3-hidroksipropionik, acidi tretokanik dhe acidi tropik.
  • Kremrat kimike të kimikateve: avobenzoni, homosalatet, octisalatet, oktokrilenet, oksibenzonet, okstinoksatet, metilin antranilat dhe okstrokrilen.
  • Dietanolamina (DEA): Gjendet në produktet e flokëve dhe trupit. Qëndroni larg nga diethanolamina, oleamida DEA, lauramida DEA dhe kokamida DEA.
  • Dihidroksiaceton (DHA): Gjendet në kremëra; Mund të jenë të dëmshme nëse thithen nga lëkura juaj.
  • Formaldehid: Gjenden në trajtimet e drejtimit të flokëve, llakeve të thonjve dhe zamit të qepallës.
  • Parabenzi: Qëndroni larg propilit, butilit, izopropilit, izobutilit dhe metil-parabenzit.
  • Acidi tioglikolik: Gjetur në largues kimik të flokëve; Gjithashtu mund të etiketohen acetil-merkaptan, merkaptoacetat, acid merkaptoacetik dhe acid thiovanic.
  • Tolueni: Gjetur në llakët për thonjtë.

Në rast se e keni në mendje të ushqeni me gji, preferohet të qëndroni larg këtyre produkteve kozmetike edhe pas shtatzënisë./Gazeta Shneta/