Këto shishe të formulës mund të jenë fatale për beben tuaj

2018-01-14 në ora 07:46

Shishet në të cilat bebet ushqehen zakonisht përbëhen nga plastika, kjo për shumë arsye të lehtësisë së përdorimit.

Megjithatë janë disa elementë në të, që janë mjaft të rrezikshëm për beben tuaj, por çfarë duhet të bëni?

Në fakt, sot një shishe plastike për fëmijë që janë prodhuara sidomos nga kompanitë amerikane  nuk përmbajnë elementë të rrezikshëm.

Por në paketime të tjera një element kimik i quajtur BPA, është pothuajse çdo herë prezent.

Problemet fillojnë atëherë kur ky kemikal rrjedh nga shishja dhe fëmija e thith atë për shkak të kontaktit me shishen, transmeton Gazeta Shneta.

Sa më i nxehtë të jetë qumështi në atë shishe, aq më shumë ka gjasa që të lirohet ky element.

Zakonisht kjo ndikon tek bebet, duke prishur balancin natyror të sistemit endokrin.

Si mund ta mbroni fëmijën tuaj?

Mos e vendosni enët plastike apo të ngjashme ku ushqehet bebja në mikrovalë ose në pjatalarëse, dhe mos përdorni detergjentë të fortë.

Po ashtu, shmangni artikujt e shisheve, që kanë numër të riciklimit, 3, 6 apo 7, për shkak se mund të jenë shumë të rrezikshme.

Për çdo problem që vëreni tek bebja juaj pasi është ushqyer me formulë, konsultohuni me mjekun tuaj./Gazeta Shneta/