Bebeve iu dhemb barku pa e kuptuar ju, ja si t’i ndaloni dhimbjet menjëherë

2018-01-14 në ora 08:10

Dhimbjet e barkut shkaktohen nga ushqimi që hanë bebet, dhe mund të manifestohet në forma të ndryshme.

Një fëmijë që ka dhimbje të vazhdueshme të stomakut gjithmonë duhet të kontrollohet së pari nga një mjek.

Por këto dhimbje mund të rezultojnë edhe me kapsllëk, vjellje apo edhe diarre, edhe pse në shumicën prej foshnjave këto dhimbje ndërlidhen me aspektin psikik.

Për dhimbje të përgjithshme të barkut, fëmija duhet të shtrihet dhe të pushojë derisa të ndihet më mirë, transmeton Gazeta Shneta.

Jepni më shumë lëngje dhe evitoni ushqimet që janë të ngurta, mësoni si të ofroni trajtim brenda shtëpisë.

Një dietë e shëndetshme është çelësi për këto dhimbje, këshilloni foshnjën tuaj të hajë sa më shumë fruta për të pasur më shumë fibra.

Disa fëmijë madje mund të kenë ndjeshmëri me qumështin, prandaj mund ta eliminoni nga dieta ushqyese e foshnjës suaj./Gazeta Shneta/