Kjo është foshnja më e vogël në botë, peshon më pak se një kile

2018-01-13 në ora 21:23

Një nga foshnjat më të vogla në botë që mbijetoi, më në fund është duke shkuar në shtëpi – pasi ka kaluar gjashtë muajt e parë të jetës së saj në spital.

Foshnja Manushi peshonte vetëm 400 gramë kur ajo lindi 12 javë para kohe pasi mamaja filloi të vuante nga ndërlikimet që kishin të bënin me shtatzëninë. transmeton Gazeta Shneta.

E lindur më 15 qershor në Rajasthan të Indisë, vajza e parakohshme nuk merrte frymë kur lindi.

Dhe me lëkurë të hollë sa të letrës, organe të pazhvilluara dhe këmbë të madhësisë së gishtit të madh, kishte pak gjasa që ajo të mbijetonte.

 

Dhe ne ditët e para pas lindjes së saj, Manushi filloi të humbas peshë – duke i tkurrur shanset për mbijetesë edhe më tej.

Por Manushi vërtetoi se ishte e fortë – duke kaluar nëpër transfuzione të shumëfishta të ushqyerjes esenciale, transfuzioneve të gjakut dhe mbështetje në frymëmarrje derisa ishte mjaft e qëndrueshme për t’u ushqyer me qumësht deri në shtatë javë.

Megjithatë, duke sfiduar komplikimet, në muajin e gjashtë duke arritur të peshojë 2.9 kilogramë, Manushi më në fund u dërgua në shtëpi./Gazeta Shneta/