Koka e bebit është e nxehtë por pa ethe : Cilat mund të jenë shkaqet në këto raste

2019-09-12 në ora 16:15

Temperatura normale e një bebe qëndron midis 36.5 gradë Celsius dhe 37.5 gradë Celsius. Kur trupi i bebit tuaj tejkalon këtë normë, ai bëhet i ndjeshëm ndaj sindromës “Sleep Infant Death (SID) “e cila është fatale.

Kjo për faktin se sistemi i termorregullimit të një fëmije ose pjesa e trupit që rregullon temperaturën e trupit të tij është i pazhvilluar dhe akoma në punë shkruan Parenting.firstcry.

Si prind, megjithëse nuk keni nevojë ta dërgoni atë te mjeku, duhet të bëni hapat e nevojshëm për ta qetësuar vogëlushin tuaj shpejt. Mos harroni se duart dhe këmbët e bebeve zakonisht janë pak më të ftohta se koka transemton Gazeta Shneta.

Nëse bebi juaj vuan nga një kokë e nxehtë dhe nuk ka ethe, mund të jetë për shkak të një numri arsyesh. Këtu janë ato më të zakonshmet.

1) Rroba të ngrohta

Koka e bebes tuaj mund të jetë e nxehtë, pasi ju po e bëni atë të veshë rroba të ngrohta, me materiale leshi ose diçka të ngjashme.

Rrobat e ngrohta bllokojnë nxehtësinë dhe e bëjnë trupin e tij më të ngrohtë. Kjo ngre temperaturën e tij të përgjithshme të trupit, duke çuar në “kokën e nxehtë” pa simptomën e etheve.

2) Të emocionuar

Bebi juaj është një shpirt i pakujdesshëm dhe i lumtur, por ndonjëherë fryma e tij e pakujdesshme mund të ishte një nga arsyet. Ndoshta ai është i mërzitur dhe po lëviz shumë ose i emocionuar pa arsye.

Lëvizja rreth – shumë rrit qarkullimin e gjakut në kokë dhe ngre temperaturën e përgjithshme të trupit.

Përpiquni ta qetësoni dhe lini bebin tuaj të pushojë.

3) Procesi i dhëmbëzimit

Dhëmbimi bën që koka e bebit të nxehet. Është një reagim normal i trupit dhe asgjë për t’u shqetësuar.

Paracetamoli dhe xhelet për dhëmbë dihet se ofrojnë lehtësim për të vegjlit.

4) Mund të jetë normale

Ndonjëherë temperatura e trupit të bebit tuaj është në të vërtetë normale dhe asgjë jashtë saj.

Ndoshta duart tuaja janë të ftohta dhe kjo është arsyeja pse kur prekni ballin e bebit tuaj, ajo ndjehet ngrohtë.

Dhe ndonjëherë ndodh sepse temperatura e trupit të tij luhatet gjatë pasditeve / mbrëmjeve, duke e bërë atë të ndjehet më i ngrohtë kur në realitet, asgjë nuk është në shqetësim.

Një kokë e nxehtë ose ballë i ngrohtë i bebit tuaj ndodh normalisht si një pjesë e zhvillimit të sistemit të tyre të termorregullimit por gjithmonë duhet ta mbani atë të sigurt duke kontrolluar temperaturën e tij dhe duke kërkuar shenja. /Gazeta Shneta/