Kufjet e reja të Apple, të shëndetshme për sistemin nervor

2017-07-27 në ora 13:45

Ekipet e Apple me kompaninë koklear që prodhon pajisje mjekësore, kanë prodhuar implanet e e para të dëgjimit që do të jetë në gjendje të transmetojnë zërim të shëndetshëm direkt nga iPhone, iPad dhe iPod touch pajisjet, raporton CNN.

Dëgjimi implant koklear Nucleus 7 ka marrë leje në qershor nga Administrata e Shëndetësisë në SHBA.

Apple ka në vitet e mëparshme dhe ka bashkëpunuar me prodhues të tjerë të furnizime mjekësore, të tilla si GN Resound, për zhvillimin e aparateve të dëgjimit në përputhje me sistemin operativ iOS.
Tregu është aktualisht më shumë se 50 aparate dëgjimi që punojnë me iPhone. /Indeksonline