Kur duhet bebja juaj e posalindur të fillojë konsumimin e ujit?

2017-02-21 në ora 14:45

Mamia kosovare me përvojë ndërkombëtare, Razije Musa ju këshillon nga përvoja e sa se kur duhet bebja juaj që të fillojë konsumimin e ujit pas lindjes.

Këshillat janë si vijon:

  • 6 muaj pas lindjes bebja nuk ka nevojë për ujë.
  • Nëse beben e keni në gji apo me formulë, ajo nuk ka nevojë për ujë. Sepse qumështi dhe formula përmbajnë ujë të mjaftueshëm.
  • Mënyra më e shëndetshme është te filloni me ujë të pastër – duhet të jetë i vluar dhe duhet ta mbani në temperaturë të dhomës
  • Bebat në fillim nuk e konsumojnë ujin me dëshirë pasi nuk ka shije.

Gjithsesi, ju duhet të insistoni dhe duhet të mos dorëzoheni.

Uji duhet të konsumohet pas 6 muajsh

Çka nëse foshnja juaj e refuzon ujin?

  • Duhet të përdoret ujë me shije për bebe. Mund ta blini ose ta përgatitni vetë.
  • Për ta përgatitur vetë duhet ta vloni ujin dhe ta zbrazni atë në një enë xhami. Pasi uji të ftohet, hidhni fryte të pastruara në ujë sa për t’i dhënë shije. Ena duhet të jetë e mbuluar me kapak.
  • Insistoni që bebës suaj t’i jepni ujë prej 6 muajve me një gotë plastike.