Kur duhet të kryeni testet e shtatzanisë për të pasur rezultate sa më të sakta

2019-12-27 në ora 21:00

Testi më i zakonshëm që kryeni gjatë shtatzanisë është testi i urinës. Një mundësi tjetër është një test gjaku i kryer në klinikat mjekësore.

Testet kontrollojnë hormonet e quajtura gonadotropina korionike njerëzore ose hCG. Ky phormon prodhohet pasi një vezë e fekonduar ngjitet në murin e mitrës, transmeton Gazeta Shneta.

Veza zakonisht bashkëngjitet 6 ditë pas fekondimit, në të cilën pikë, nivelet e hCG në gjakun dhe urinën tuaj do të rriten për 6-10 javët e ardhshme.

Testet e gjakut për shtatzanitë janë më të ndjeshme ndaj hCG sesa testet e shtatzanisë në shtëpi. Ata mund të zbulojnë këtë hormon në sasi të ulëta dhe të tregojnë nëse jeni shtatzënë më shpejt se sa testet në shtëpi.

Në varësi të ciklit të një gruaje, një test gjaku mund të zbulojë shtatzaninë midis 6 dhe 14 ditëve nga konceptimi dhe konsiderohet nga mjekët të jetë 99% i saktë./GazetaShneta/