Letra që solli lotët në sytë e nënave: ‘Mos prisni shumë nga unë’

2017-12-20 në ora 16:42

Të qenit prind nuk është lehtë. Kjo eksperiencë e re nuk mund të përshkruhet as mbi 100 libra për prindërimin.

Kohëve të fundit, një Klinikë Materniteti në Britani të Madhe ndau një letër me prindërit dhe baballarët e rinj, diçka që ata kanë vërtetë nevojë për të lexuar, transmeton Gazeta Shneta.

Kjo letër e bukur përmbledh në mënyrë të saktë gjykimet dhe vuajtjet e të qenit një prind i ri, si dhe gjithashtu u jep nënave dhe këshilla se si të përballen me ditët e errëta.

Letra është shkruar nga pikëpamja e një fëmije të sapolindur dhe bashkohet me radhët e artikujve që lexojmë të gjithë, për të na ndihmuar të kalojmë nëpër ato momente të vështira prindërore.

“Ju lutem mos prisni shumë nga unë si një fëmijë i porsalindur, ose mos prisni shumë nga vetja juaj si prindër”.

“Ju lutem, mbani mend që unë jam elastik dhe mund të përballoj shumë gabime që ju mund  t’i bëni me mua”, shkruhej më tutje në letër.

“Ju lutem mos u zhgënjeni në qoftë se nuk jam fëmija i përsosur që ju prisni dhe as ju mos u zhgënjeni me veten kur nuk e arrini përsosmërinë.”

Letra e bukur mbaron me, “Kënaquni me mua – nuk do të jem kurrë i vogël!” dhe pa pasur efekt në burra dhe gra që luftonin gjatë ditëve të hershme të gjumit të kufizuar, pelena të pafundme dhe të gjitha gjërat e tjera që një fëmijë i ri ndryshon jetën tuaj./Gazeta Shneta/