Me marrjen e vitaminës D ju mund t’i parandaloni këto sëmundje

2017-04-17 në ora 14:23

Vitamina D, e cila është e njohur si ‘vitamina e diellit’ ka rol jetik për kockat e trupit, si dhe njëkohësisht ka një rol të rëndësishëm në sistemin imunitar.

Analiza e botuar në British Medical Journal, argumenton se vakteve të ngrënies duhet t’u shtohen edhe ushqimet që përmbajnë vitaminën D.

Por Shëndetit Publik i Anglisë (PHE) thotë se për shërimin e infeksioneve të eshtrave nuk ka diçka konkrete, por ajo rekomandon disa plotësime shkruan BBC News, transmeton Gazeta Shneta.

Ajo thotë se duhet të merren për përforcimin e kockave dhe shëndetin e muskujve.

Sistemi imunitar gjithashtu përdor vitaminën D për t’a bërë armë antimikrobike me qëllim të luftimit të baktereve dhe virusëve.

Pasi që, vitamina D merret në mënyrë indirekte përmes ekspozimit në diell, shumë njerëz kanë nivele të ulëta gjatë dimrit dhe u rekomanduhet të marrin suplimentet e vitaminës D.

Sipas studimeve të bëra nga ekipi i Universitetit të Londrës, tregon se njerëzit që përdorën suplimente të vitaminës D ishin të mbrojtur 33% më shumë nga infeksionet e traktit të frymëmarrjes, e cila nënkupton se mbulon një gamë të gjerë të sëmundjeve prej ftohjes deri tepneumonia./Gazeta Shneta/