Marsi i këtij viti shënon rekord në nxehtësi

2017-04-16 në ora 18:45

Ngrohja globale e cila po kalon një rritje të jashtëzakonshme viteve të fundit, vazhdoi rritjen e saj me muajin e kaluar, me renditjen e tij si muaji i dytë më i nxehtë për planetin tokë.

Muaji Mars ishte 1.12 gradë Celsius më i ngrohtë se mesatarja e viteve 1951-1980, sipas të dhënave të NASA të lëshuara të premten.

Regjimet globale të NASA-s shtrihen 137 vjet shkruan LiveScience, transmeton Gazeta Shneta.

Nga 17 vitet më të nxehta në histori, 16 kanë ndodhur në shekullin 21 (përjashtim ishte viti 1998, kur ndodhi El Niño), sipas Administrimit Kombëtar Oqeanik dhe Atmosferik.

Pesë vitet më të ngrohta kanë rezultuar që nga viti 2010, sipas NOAA./Gazeta Shneta/